Magazin
BRZE, MEKANE I UKUSNE PIROŠKE SA SIROM! Odličan predlog za DORUČAK!
Sastojci:
1 kiselo mleko(180ml)
1 jaje
1 prašak za pecivo(10g)
1 kašičica soli
80ml ulja
100g kukuruznog brašna
300g belog brašna
100-120g sira
Ulje za prženje 200-250 ml
Priprema:
Kiselo mleko, jaje, prašak za pecivo i kašičicu soli sjediniti u vangli. U to dodati kukuruzno brašno, pa umešati, a zatim postepeno, uz mešanje i belo brašno. Na kraju umesiti testo rukama.
Na pobrašnjenu površinu razvucite testo otprilike 30x40cm. Podelite testo na 16-20 delova. Pripremite sir i na svaki deo stavite po malo. Lepo zatvorite piroške i oblikujte valjak. Pržite u vrelom ulju. Kada su piroške gotove vadite ih na papirni ubrus da se ocede.