Foto:
Magazin
MAKARONE sa ŠEĆEROM i PREZLAMA! Idelan doručak ili večera! /RECEPT/
Sastojci:
250 g makarona
5-6 kašika šećera
10 kašika (oko 80 g) prezli
cimet, muskatni oraščić, anis u prahu, kardamom
orasi (opciono)
Informer
Priprema:
Makarone skuvajte na klasičan način. Sklonite šerpu sa ringle i poklopljeno ostavite da odstoji dok vi pripremite prezle. U posebnoj šerpici, na malo ulja, propržite prezle na tihoj vatri, neprestano mešajući kako ne bi zagorele, već dobile lagano zlaćanu boju. Pred kraj dodajte i šećera po ukusu, pa sve izmešajte i sklonite šerpicu sa vatre. Odvojite malu količinu za posipanje odozgo. Makarone procedite, pa ih pomešajte sa proprženim prezlama. Servirajte ih u malim činijama, a odozgo pospite sa malo prezli, dodajte još malo cimeta, prstohvat kardamoma i slično i/ili mlevene ili usitnjene orahe. Poslužite toplo ili hladno.
Prijatno!
BRZE, MEKANE I UKUSNE PIROŠKE SA SIROM! Odličan predlog za DORUČAK!
ODLIČAN PREDLOG ZA VEČERU! Domaći kroasani sa pica nadevom!