31.01.2021.

08:12

Foto:

Magazin

MAKARONE sa ŠEĆEROM i PREZLAMA! Idelan doručak ili večera! /RECEPT/

Sastojci:

250 g makarona

5-6 kašika šećera

10 kašika (oko 80 g) prezli

cimet, muskatni oraščić, anis u prahu, kardamom

orasi (opciono)

Informer

Priprema:

Makarone skuvajte na klasičan način. Sklonite šerpu sa ringle i poklopljeno ostavite da odstoji dok vi pripremite prezle. U posebnoj šerpici, na malo ulja, propržite prezle na tihoj vatri, neprestano mešajući kako ne bi zagorele, već dobile lagano zlaćanu boju. Pred kraj dodajte i šećera po ukusu, pa sve izmešajte i sklonite šerpicu sa vatre. Odvojite malu količinu za posipanje odozgo. Makarone procedite, pa ih pomešajte sa proprženim prezlama. Servirajte ih u malim činijama, a odozgo pospite sa malo prezli, dodajte još malo cimeta, prstohvat kardamoma i slično i/ili mlevene ili usitnjene orahe. Poslužite toplo ili hladno.

Prijatno!

BRZE, MEKANE I UKUSNE PIROŠKE SA SIROM! Odličan predlog za DORUČAK!

ODLIČAN PREDLOG ZA VEČERU! Domaći kroasani sa pica nadevom!