Foto:
Magazin
SVI VOLIMO KUVANI ĐEVREK! A mi vam otkrivamo KAKO DA GA SPREMITE KAO PRAVI PEKAR!
SASTOJCI:
- brašno 1 kg
- mleko 250 ml
- kisela voda 250 ml
- kvasac 1 kockica
- so 4 kašičice
- ulje 50 ml
- soda bikarbona 2 kašičice
- voda 1 l
- susam po potrebi
PRIPREMA:
U mlako mleko rastopiti kvasac i dodati kiselu vodu i ulje i postepeno ubaciti brašno i mesiti. Negde na polovini dodati dve kašičice soli. Ostaviti testo da odmori sat vremena.
U šerpu staviti litar vode, ostatak soli i sodu bikarbonu. Testo podeliti na 16 loptica. Loptice na sredinu probušiti i oblikovati krug. U kipeću vodu ubacujte đevreke.
Kada nadođe izvaditi i odmah uvaljati u susam i ređati u pleh i peći na 180°C oko 7-8 minuta. Prijatno!
Informer