09.02.2021.

21:34

Foto:

Magazin

SVI VOLIMO KUVANI ĐEVREK! A mi vam otkrivamo KAKO DA GA SPREMITE KAO PRAVI PEKAR!

SASTOJCI:

  • brašno 1 kg
  • mleko 250 ml
  • kisela voda 250 ml
  • kvasac 1 kockica
  • so 4 kašičice
  • ulje 50 ml
  • soda bikarbona 2 kašičice
  • voda 1 l
  • susam po potrebi

PRIPREMA:

U mlako mleko rastopiti kvasac i dodati kiselu vodu i ulje i postepeno ubaciti brašno i mesiti. Negde na polovini dodati dve kašičice soli. Ostaviti testo da odmori sat vremena.

U šerpu staviti litar vode, ostatak soli i sodu bikarbonu. Testo podeliti na 16 loptica. Loptice na sredinu probušiti i oblikovati krug. U kipeću vodu ubacujte đevreke.

Kada nadođe izvaditi i odmah uvaljati u susam i ređati u pleh i peći na 180°C oko 7-8 minuta. Prijatno!

Informer