11.02.2021.

07:45

Foto:

Magazin

DOMAĆE LEDENE KOCKE! Sočne i ukusne, vratiće vas u detinjstvo!

SASTOJCI:

  • pet jaja
  • pet kašika brašna
  • pet kašika šećera
  • kašika i po kakao-praha
  • ZA SIRUP:
  • 250 g šećera
  • 350 ml vode

ZA FIL:

  • 600 ml mleka
  • devet kašika šećera
  • devet kašika brašna
  • 250 g maslaca
  • tri kesice vanilin-šećera
  • 100 g crne čokolade
  • tri kašike ulja

PRIPREMA:

Umutiti jaja sa brašnom, šećerom i kakaom, izliti u pleh obložen papirom za pečenje, pa peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta. U međuvremenu skuvati sirup od šećera i vode, prohladiti, pa preliti pečenu koru.

Za fil prokuvati 500 mililitara mleka sa tri kašike šećera, pa dodati brašno i preostali šećer razmućen u ostatku mleka. Kuvati još dva-tri minuta, skloniti sa vatre i ohladiti. Maslac umutiti sa vanilin-šećerom, pomešati sa filom, sjediniti, pa premazati koru.

Preliti glazurom od otopljene čokolade i ulja, pa staviti u frižider da odstoji preko noći.