Magazin
DOMAĆE LEDENE KOCKE! Sočne i ukusne, vratiće vas u detinjstvo!
SASTOJCI:
- pet jaja
- pet kašika brašna
- pet kašika šećera
- kašika i po kakao-praha
- ZA SIRUP:
- 250 g šećera
- 350 ml vode
ZA FIL:
- 600 ml mleka
- devet kašika šećera
- devet kašika brašna
- 250 g maslaca
- tri kesice vanilin-šećera
- 100 g crne čokolade
- tri kašike ulja
PRIPREMA:
Umutiti jaja sa brašnom, šećerom i kakaom, izliti u pleh obložen papirom za pečenje, pa peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta. U međuvremenu skuvati sirup od šećera i vode, prohladiti, pa preliti pečenu koru.
Za fil prokuvati 500 mililitara mleka sa tri kašike šećera, pa dodati brašno i preostali šećer razmućen u ostatku mleka. Kuvati još dva-tri minuta, skloniti sa vatre i ohladiti. Maslac umutiti sa vanilin-šećerom, pomešati sa filom, sjediniti, pa premazati koru.
Preliti glazurom od otopljene čokolade i ulja, pa staviti u frižider da odstoji preko noći.