11.02.2021.

14:49

Foto:

Magazin

MINI ČIZKEJK ZA DAN ZALJUBLJENIH! Topi se u ustima!

Od ove smese se dobije 12 korpica.

Korica:

150g mlevenog keksa
70g dekor čoko komadića
90g istopljenog putera

Fil:

200g krem sira
180g kisele pavlake
150g šećera
1 kašika arome vanile
1 jaje
1 puding sa ukusom crne čokolade
140g dekor čoko komadića
150ml slatke pavlake

Ganaš:

100g mlečne čokolade
100g crne čokolade
200ml slatke pavlake

Dekoracija:

Dekor mix srca

Informer

Možete ih dekoristati dekor srcima

Postupak:

1. Za koricu pomešasti sve sastojke. U kalupe za mafine staviti mafin korpice pa u njih po 1 kašiku smese za koricu koju treba rasporediti po dnu svake korpice. Zatim odložiti u frižider i pripremiti fil.

2. Za fil mikserom umutiti krem sir, kiselu pavlaku i šećer. Dodati jaje i aromu vanile i opet umutiti. Kroz sito dodati puding od crne čokolade, takođe umutiti mikserom.

3. U smesu dodati nemućenu slatku pavlaku i mutiti dok ne nastane glatka smesa. Na kraju dodati čoko komadiće, lepo sjediniti i rasporediti preko korice u korpicama do vrha.

4. Korpice peći u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta. Nakon pečenja isključiti rernu i ostaviti korpice još sat vremena da se ohlade u njoj.

5. Nakon toga pripremiti ganaš, za njega staviti sve sastojke u šerpicu, kuvati na srednjoj temperaturi uz konstantno mešanje i čim se sve lepo sjedini ganaš je gotov.

6. Ganašom sada popuniti udubljenje na korpicama koje je nastalo tokom pečenja, ukrasiti dekor srcima i staviti u frižider da se ohladi.