11.02.2021.

16:45

Foto:

Magazin

PILEĆA ČULAMA! Starinsko jelo koje se lako priprema!

Pileća čulama je ukusno starinsko jelo koje se lako priprema, nije skupo, a možete ga služiti sa pire krompirom ili pirinčem.

Sastojci:

400 g belog pilećeg mesa
2 kašike masti
so, biber
1 kašika brašna
malo začinske paprike (po želji)

Informer

Možete poslužiti uz pirinač

Priprema:
Belo meso isecite na trakice, pa ga skuvajte. Na masti propržite brašno, pa dodajte skuvano meso. Dinstajte dok meso ne porumeni, posolite i pobiberite. Kada meso dobije boju sipajte vodu u kojoj ste kuvali meso. Mešajte dok se smesa ne zgusne. AKo treba dodajte još brašna. Pred kraj dodajte malo začinske paprike (1 kašičicu) i mešajte. Kod ovog jela je bitno da sve vreme mešate kako se ne bi stvorile grudvice.