Magazin
NAPRAVITE DOMAĆE KIFLICE! Pratite ove korake i ispašće vam SAVRŠENO - SA OVIM TESTOM NE MOŽETE DA POGREŠITE!
SASTOJCI:
- 900 gr bršna +100gr za posipanje
- 1 svež kvasac
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 250 gr margarina
- 1 žumance
- 5 dcl mlake vode
PRIPREMA:
Brašno posolite i izmešate. Napravite udubljenje u brašnu i stavite kvasac secer i toplu vodu. Ostavite da kvasac nadođe. Kada kvasac proradi dodajte ostatak vode i zamesite testo.
Zamešeno testo ostavite na toplo da naraste. Na radnu povrsinu pospite malo brašna, stavite nadošlo testo i premesite ga, zatim ga podelite na četri dela.
Svaki deo razvucete oklagijom u krug i premažite margarinom. Krugove stavljate jedan na drugi. Zadnji krug ne premazujete. Ostavite testo da odmori. Potom oklagijom razvučete u jedan veliki krug i isecite ga na onoliko koliko vi želite trouglova. Feta sir stavite na deblji kraj i urolate sve.
Gotove kifle premažite zumancetom i posolite morskom solju. Pecite ih na 220 stepeni dok ne porumene. Prijatno.