01.03.2021.

19:08

Foto:

Magazin

SPECIJALITET za večeru! Pripremite finu GURMANSKU PILEĆU PAŠTETU!/RECEPT/

Sastojci:

manje pile

pecivo (zemička)

mleko

jaje

2-3 kisela krastavca

francuski senf

2 kašike kisele pavlake

2-3 kašike majoneza

sok od pola limuna

peršun, so, biber

Informer

Priprema:

Piletinu tranžirajte na manje komade i skuvajte. Kad je skuvana ostavite da se malo ohladi. Odstranite meso i sameljite ga u mašini za mlevenje mesa. Meso prebacite u veću posudu i dodajte mu pecivo natopljeno u mleku. Promešajte rukama. Dodajte jedno sirovo jaje i ponovo sve promešajte. Isecite kisele krastavce na sitne kockice i dodajte u smesu. Prvo dodajte kiselu pavlaku, pa senf i limun. Nakon toga začine. Sve dobro promešajte kako bi nastala glatka smesa i isprobajte. U slučaju da nedostaje 'mazivosti' dodajte 2-3 kašike majoneza. Paštetu možete da ostavite u jednoj posudi ili podijelite na manje činije s poklopcima i stavite u frižider na dva do tri sata da se ohladi i stisne.

Prijatno!

JEDE vam se nešto NEŠTO ČOKOLADNO? Pripremite NAJBOLJI LAVA KOLAČ! /RECEPT/

POHOVANI OSLIĆ sa TARTAR SOSOM! Sjana ideja za PORODIČNI ručak! /RECEPT/