11.03.2021.

21:00

Foto:

Magazin

UZLIVANICE - Čuvena pita koja ima nekoliko verzija!

Sastojci:

4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašičice soli
250 g kisele pavlake
500 g brašna
4 dcl mleka

Još:

200 g kisele pavlake
1 kašika mleka
3 kašike masti

Informer

Kada su uzlivance pečene, nožem odvojite rubove uzlivance ako su se uhvatile za tepsiju

Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte kiselu pavlaku, pa sve dobro izmešajte. Dodajte i brašno, pa umutite. Postepeno dodajte i mleko, muteći na laganoj brzini dok ne umutite mleko u masu. Nakon toga, malo pojačajte i sve dobro sjedinite, da imate glatku smesu.

Tepsiju obložite pek papirom. Možete da pokvasite ruku, pa njom da pređete po tepsiji, pa da zalepite papir. Sipajte smesu. 200 g kisele pavlake pomešajte sa kašikom mleka. Razbacujte tako pripremljenu pavlaku po smesi koju ste izlili u tepsiju.

Uključite rernu da se ugreje na 200°C. Ugrejte mast da bude vrela. Tako vrelu mast sipajte preko smese i stavite da se peče dok ne dobije braonkastu boju.

Kada su uzlivance pečene, nožem odvojite rubove uzlivance ako su se uhvatile za tepsiju. Izvucite papir za pečenje, jer će biti prilično nezgodno seći ih u kombinaciji sa papirom. Nasecite uzlivance i poslužite ih za grickanje ili uz neku finu čorbicu.