Foto:
Magazin
Šta spremate za VEČERU? KARI OD BUNDEVE, sjajno POSNO jelo! /RECEPT/
Sastojci:
srednje veličine bundeva
kašika ulja
1-2 kašike karija u prahu
kašičica korijandera u zrnu (ili prahu, kako nađete)
kašičica slačice u zrnu
6 mahuna kardamoma, zgnječene (opciono)
veći luk, sitno iseckan
250 ml vode ili supe
so i biber
400 ml kokosovog mleka
konzerva leblebije (400 g)
Za služenje:
limeta, sveža nana, kuvana kinoa ili pirinač
Informer
Priprema:
Najpre očistite bundevu od semenki, isecite je kriške, skinite koru i isecite na manje kockice, oko 2 cm. U većoj šerpi zagrejte ulje i dodajte mu začine tako da otpuste aromu. Posle minut, dva dodajte iseckani luk i dinstajte ga 2-3 minuta. Zatim dodajte kocke od bundeve, a posle par minuta vodu ili supu i mleko od kokosa. Dodajte so i biber prema ukusu i kuvajte sve dok bundeva ne omekša 15-20 minuta, na kraju dodajte leblebije i kuvajte još par minuta, uz mešanje. Iscedite u jelo sok od limete i pospite iseckanom svežom nanom. Poslužite uz kinou ili pirinač.
Prijatno!
POSNO, a slasno! BOLONJEZE sa PATLIDŽANOM, sjajan ručak ili večera! /RECEPT/
NAJLEPŠI PASULJ ZA POST! Prebranac na HILANDARSKI NAČIN! /RECEPT/