15.03.2021.

18:18

Foto:

Magazin

Šta spremate za VEČERU? KARI OD BUNDEVE, sjajno POSNO jelo! /RECEPT/

Sastojci:

srednje veličine bundeva

kašika ulja

1-2 kašike karija u prahu

kašičica korijandera u zrnu (ili prahu, kako nađete)

kašičica slačice u zrnu

6 mahuna kardamoma, zgnječene (opciono)

veći luk, sitno iseckan

250 ml vode ili supe

so i biber

400 ml kokosovog mleka

konzerva leblebije (400 g)

Za služenje:

limeta, sveža nana, kuvana kinoa ili pirinač

Informer

Priprema:

Najpre očistite bundevu od semenki, isecite je kriške, skinite koru i isecite na manje kockice, oko 2 cm. U većoj šerpi zagrejte ulje i dodajte mu začine tako da otpuste aromu. Posle minut, dva dodajte iseckani luk i dinstajte ga 2-3 minuta. Zatim dodajte kocke od bundeve, a posle par minuta vodu ili supu i mleko od kokosa. Dodajte so i biber prema ukusu i kuvajte sve dok bundeva ne omekša 15-20 minuta, na kraju dodajte leblebije i kuvajte još par minuta, uz mešanje. Iscedite u jelo sok od limete i pospite iseckanom svežom nanom. Poslužite uz kinou ili pirinač.

Prijatno!

POSNO, a slasno! BOLONJEZE sa PATLIDŽANOM, sjajan ručak ili večera! /RECEPT/

NAJLEPŠI PASULJ ZA POST! Prebranac na HILANDARSKI NAČIN! /RECEPT/