Magazin
ČOKOLADNI ROLAT SA ORASIMA! Neodoljivi desert za celu porodicu!
Sastojci:
Za biskvit:
4 jajeta
100 g šećera
100 g brašna
2 kašike ulja
2 kašike mleka
2 kašike vode
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica kakaoa
Za fil:
100 g šlag krema
50 g oraha seckanih
100 g istopljene čokolade
Za preliv:
100 g čokolade za kuvanje
30 g margarina
2 kašike mleka
2 kašike jogurta
1 kašičica ulja
Priprema:
Za biskvit: Odvojite belanca od žumanaca. U belanca dodajte 100 g šećera, a zatim mutitite dok se ne napravi šne. U čvrst šne dodajte žumanca, promešajte i sjedinite kašikom. Zatim dodajte i ostale sastojke i sve vreme mešajte kašikom. Dobijenu smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C. Ispečeni rolat prebacite na krpu i dok je još topao urolajte. Dok se tako uvijen hladi, pripremite fil.
Za fil: Šlag kremu umutite sa 80 ml vode. Dodajte otopljenu čokoladu i 50 g iseckanih oraha. Dobijenim filom premažite biskvit, a zatim urolajte i stavite na posluzavnik. Ostavite dve kašike fila za premazivanje rolata.
Za glazuru: Istopite čokoladu sa margarinom, mlekom, uljem i jogurtom. Prohladite malo i prelijte rolat čokoladnom glazurom.
Tako pripremljen rolat stavite u frižider da se ohladi.