05.04.2021.

15:13

Foto:

Magazin

DECA JE OBOŽAVAJU! Domaća krem čorba od bundeve, ŠERPA PUNA ZDRAVLJA!

SASTOJCI:

  • četiri šolje pirea od bundeve
  • tri šolje bistre pileće supe
  • manji praziluk (samo beli deo)
  • dva čena belog luka
  • malo ulja
  • 400 ml kokosovog mleka
  • veća dunja
  • so, biber, žalfija

PRIPREMA:

U šerpi na zagrejanom ulju propržiti iseckan praziluk, pa dodati izgnječen beli luk i mešati još minut.

Potom ubaciti iseckanu dunju, mešati sedam-osam minuta, pa preliti supom i ubaciti pire od bundeve. Posoliti, pobiberiti i začiniti žalfijom, pa kuvati 15 minuta.

Skloniti sa vatre, izmiksati u blenderu, pa vratiti na ringlu i umešati kokosovo mleko. Krčkati još nekoliko minuta, pa poslužiti.