Magazin
ROLNICE U TESTU SA KUPUSOM I MLEVENIM MESOM! Brzo, lako i UKUSNO - OBOŽAVAĆETE IH!
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
200 ml vode
1 jaje
so
Za punjenje:
500 g mlevenog mesa
200 g kupusa
30 g mladog luka
so, biber
1 jaje
Još:
1 crni luk
1 šargarepa
25 g paradajz pirea
so
250 ml tople vode
Priprema:
Pomešajte brašno, jaje, vodu i so i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Podelite testo na 2 jednaka dela i svaki tanko razvaljajte.
Kupus sitno isecite, pa pomešajte sa mlevenim mesom, seckanim mladim lukom i jajetom. Posolite i pobiberite, pa sve sjedinite. Celo testo premažite u tankom sloju sa mesom, presecite na pola pa urolajte i dobro zatvorite. Treba da dobijete 4 dela. Svaki deo koncem presecite na komade.
Seckani crni luk i rendanu šargarepu propržite na ulju, pa dodajte paradajz pire. Kada se sve uprži ređajte rolnice. Prelijte vodom, poklopite i kuvajte na niskoj temperaturi nekih 40 minuta.