12.04.2021.

16:29

Foto:

Magazin

Jesu strugane, ali su LEKOVITE! Napravite ukusnu SALATU od ROTKVI i JABUKA! /Recept/

I crna i bela rotkva snažno brane organizam od virusnih infekcija, podstiču apetit, snižavaju holesterol i trigliceride.

Crna rotkva je karakteristična za naše podneblje, a dobro je da se jede čim se pojavi infekcija u organizmu. Najčešće se koristi kod poremećaja rada jetre i žučne kese, jer sok crne rotkve pospešuje proizvodnju žuči, čini je prohodnijom, razlaže kamenčiće i zapravo ispira žučnu kesu. Takođe se preporučuje kod plućnih oboljenja i kašlja.

Informer

Bela rotkva je tipična za istočnjačku kuhinju, posebno kinesku i japansku. Japanci je nazivaju "čistačem tela", jer snižava holesterol i trigliceride, kao jak diuretik topi pesak i kamen u bubregu, pomaže da se lakše svari masna hrana, smiruje bronhitis, ublažava kašalj i stimuliše rad žuči.

Informer

Salata sa rotkvom i jabukom

Sastojci: 2 male rotkve, isečene na žilijen (tanke štapiće), velika jabuka, isečena na štapiće, po želji šolja rendanog sira gauda, četvrtina šolje svežeg lista estragona ili neke druge začinske trave, 3 kašike prepečenih semenki suncokreta, rendana kora pola limuna, 1 do 2 kašike maslinovog ulja, 1 do 2 kašike limunovog soka, morska so, sveže mleveni crni biber, malo oraha za serviranje po želji.

Priprema: U velikoj posudi za serviranje promešajte štapiće rotkve i jabuke. Dodajte sir, ako ga koristite, i listove estragona i semenke suncokreta. Pospite limunovom korom, dodajte kašiku do dve maslinovog ulja i limunovog soka, posolite i pobiberite. Na kraju po želji dodajte orahe.

Prijatno!

NAJJEDNOSTAVNIJA KEKS TORTA! Morate da probate da je napravite!

DA LI STE ČULI ZA POHOVANU VODU? Zvuči kao mađioničarski trik, a zapravo je veoma ukusno! /VIDEO/