20.04.2021.

23:16

Foto:

Magazin

OSVEŽAVAJUĆI VOĆNI KOLAČ! Sočna poslastica koju će obožavati cela vaša PORODICA!

Sastojci:

2 pakovanja piškota (210 g)
200 ml mleka za kvašenje piškota
1 vanilin šećer

Za fil:

650 ml mleka
5-6 kašika šećera
2 pudinga sa ukusom vanile(80g)
125 g maslaca ili margarina

Informer

Još:

300 g višanja
4-5 kašika šećera
2 pune kašike gustina
200 ml tečnosti
250 ml slatke pavlake

Priprema:
U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi.

Odmrznite višnje, dodajte vodu i šećer. Pomešajte gustin sa 50 ml vode, pa kuvajte dok ne provri, zatim još 2-3 minuta, pa onda dodajte gustin. Ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku, a zatim ohaleđeni puding umutite, pa dodajte margarin sobne temperature i opet mikserom sjedinite.

Informer

Piškote umočite u mleko u koje ste dodali vanilin šećer i ređajte na tepsiju. Stavite pola voćnog fila, pa preko pola fila od vanile. Zatim stavite 4 kašike umućene slatke pavlake, rasporedite, pa još jedan red piškota. Zatim ide druga polovina voćnog fil i fila od vanile. Premažite sa ostatkom umućene slatke pavlake i dekorišite po želji.

Napomena: Kada odmrznete višnje, ta voda što je ostala i obična voda treba da čine 200 ml tečnosti. Takođe od te količine tečnosti uzimate 50 ml za gustin. Znači sve ukupno treba da bude 200 ml tečnosti.