10.05.2021.

08:50

Foto:

Magazin

ZA LJUBITELJE JAKOG DORUČKA - GIBANICA PRŽENICE! Brzo, lako, a ukusno prste da poližeš!

* ZA SMESU
jaja - 2 komada
so - po ukusu
sir - 200 g
kisela pavlaka - 1 kašika
ulje - 1 kašika
mleko - 200 ml

* ZA NADEV
kačkavalj - 100 g
I JOŠ
hleb - 6 kriški (od juče)

* merne jedinice

Informer

Gibanica prženice

Način pripreme

Ručnom žicom za mućenje razmutiti jaja, dodati so, sir, umešati kiselu pavlaku, mleko, ulje i sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Hleb iseći na kriške, a kačkavalj izrendati.

Svaku krišku potapati u pripremljenu smesu i poređati u pleh premazan margarinom.

Na svaku krišku naneti rendani kačkavalj i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Gotove prženice izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Savet: Prženice poslužiti dok su vruće uz jogurt. Prijatno!