Magazin
ZA LJUBITELJE JAKOG DORUČKA - GIBANICA PRŽENICE! Brzo, lako, a ukusno prste da poližeš!
* ZA SMESU
jaja - 2 komada
so - po ukusu
sir - 200 g
kisela pavlaka - 1 kašika
ulje - 1 kašika
mleko - 200 ml
* ZA NADEV
kačkavalj - 100 g
I JOŠ
hleb - 6 kriški (od juče)
* merne jedinice
Način pripreme
Ručnom žicom za mućenje razmutiti jaja, dodati so, sir, umešati kiselu pavlaku, mleko, ulje i sjediniti ručnom žicom za mućenje.
Hleb iseći na kriške, a kačkavalj izrendati.
Svaku krišku potapati u pripremljenu smesu i poređati u pleh premazan margarinom.
Na svaku krišku naneti rendani kačkavalj i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Gotove prženice izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.
Savet: Prženice poslužiti dok su vruće uz jogurt. Prijatno!