24.05.2021.

11:30

Foto:

Magazin

RECEPT ZA PRINCES KROFNE KOJI SVIMA USPEVA! Moj muž obožava kad ih spremam!

Sastojci za testo: 

  • 150 g brašna
  • 50 g putera
  • 4 jaja
  • so
  • 150 ml vode

Sastojci za fil: 

  • 1 l mleka
  • 4 jajeta
  • 8 kašika šećera
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 4-5 kašika mekog brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 3 kašičice ekstrakta od vanile

Postupak: 

U šerpu sipajte vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom.

Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica. Pecite oko 20-25 minuta na 200  °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja.

Fil spremiti tako što se u činiji spoje žumanca i šećer pa doda puding i brašno kao i šolja mleka. Ostatak mleka sipati u šerpu pa staviti na vatru. Kad hoće da provri skloniti sa ringle pa polako sipati smesu sa žumancima i vratiti na vatru. Žicom mešati dok se krem ne zgusne i dok ne nestanu grudvice, a pena se povuče na ivice šerpe. Dodati vanilin šećer. Skinuti krem i ostaviti da se hladi. Mikserom sa malo soli dobro umutiti belanca u čvrst sneg pa ga dodati u još topao krem. Žicom lagano sve izjednačiti i dodati ekstrakt od vanile.

Informer

Krofnice puniti dobro ohlađenim filom i posuti vanilin šećerom. Princes krofne možete služiti uz jagode, za dodatni užitak.

Prijatno!