Magazin
TORTA SA KAKAOM I VIŠNJAMA! Zdrav recept za poslasticu koja ne goji!
Sastojci:
200g badema
50g oraha
300g indijskih oraha
250g višanja
20g kakaoa
35g kakao maslaca
200g kokosovog ulja
60g kokosovog brašna
210g meda
50g maslaca
Priprema:
Kora (ili donji sloj):
Pomešati: 140g grubo seckanih badema, 60g dobro izmlevenih badema, 50g izmlevenih oraha, 60g kokosovog brašna, 110g meda, 50g maslaca, 120g kokosovog ulja sobne temperature.
Izmešane sastojke staviti u kalup prečnika 24 cm, na koji prethodno stavite papir za pečenje.
Priprema za filove:
Izblendirajte 300g indijskih oraha (koji su prethodno bili 3 sata zamočeni u vodi pa isceđeni) sa 100g meda, 70g kokosovog ulja.
Od ove smese izdvojite 1/3 u jednu posudu za srednji sloj i 2/3 u drugu za gornji sloj.
Srednji sloj:
U 1/3 prethodno napravljene smese dodati 35g kakao maslaca, 20g kakaa i 10-20g meda (med po ukusu, ja ga uopšte nisam dodavala). Sve dobro umutiti i preliti preko podloge.
Gornji sloj:
U 2/3 prethodno napravljene smese dodati 250g svežih višanja (ili odmrznutih i dobro oceđenih), 2 kašičice kokosovog ulja i meda po ukusu.