Magazin
Kada vam se JEDE nešto SLATKO! Mafini sa TREŠNJAMA i BADEMIMA, pravi DELIKATES! /Recept/
Sastojci:
100 g bademovog brašna
140 g brašna
1,5 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
150 g šećera
115 g putera na sobnoj temperaturi
2 jaja na sobnoj temperaturi
četvrtina kašičice ekstrakta badema
120 ml jogurta
pola šake badema iseckanih na listiće
150-200 g trešanja bez koštice
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Stavite korpice u kalup za mafine. U jednoj posudi pomešajte obično i brašno od badema, so i prašak za pecivo. U drugoj posudi mikserom umutite puter i šećer, pa dodajte jaja, komad po komad. U to dodajte jogurt, ekstrakt badema i smesu sa brašnom. Smesu ravnomerno rasporedite u korpice. U njih ubacite po nekoliko trešanja i pospite listićima bademima. Pecite ih oko 25 minuta.
Uživajte!