Magazin
KREMASTI MINI TART SA TREŠNJAMA! Poslastica za celu porodicu! /RECEPT/
Sastojci:
175 g brašna
75 g putera
kašika šećera
jaje
malo narendane kore limuna
par kašika hladne vode (po potrebi)
Za fil:
300 g trešanja
2-3 kašike šećera u prahu
2 dl slatke pavlake
Priprema:
Zamesite testo od navedenih sastojaka, dodajte malo hladne vode ako je potrebno. Testo zamotajte u foliju i stavite na 30 minuta u frižider. Razvijte testo između dva lista masnog papira, tako da bude dovoljno tanko, pa isecite veće krugove i obložite modlice za tart (prethodno ih namažite sa malo putera). Trešnje očistite od koštica i poređajte preko testa. Pospite šećerom u prahu ako želite da fil bude slađi i sve prelijte sa kašikom, dve slatke pavlake. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta. Gotove korpice ukrasite sa par trešanja s peteljkom.
Uživajte!