Magazin
PILETINA KAPREZE sa paradajzom i MOCARELOM! Obrok u kojem će UŽIVATI cela PORODICA! /Recept/
Sastojci:
500 g pilećih grudi
so i biber
2-3 kašike pesta od bosiljka (domaći ili kupovni)
oko 120 g mocarele
nekoliko krupnijih čeri paradajza (ili manjih, običnih)
malo maslinovog ulja
Priprema:
Zasecite pileće grudi lepezasto (kao kad pravite švedski krompir) tako da možete da ih punite sa paradajzom i mocarelom, ali ne do kraja, već da meso ostane u komadu. Posolite i pobiberite. U svaki napravljen izrez ubacite pesto, seckan čeri paradajz i komadić mocarele. Stavite filovanu piletinu na papir za pečenje, prelijte kašikom maslinovog ulja i pecite na 180 stepeni dok meso na gornjoj strani ne dobije zlatnu boju, oko 30-40 minuta. Poslužite uz spanać ili neki drugi prilog po želji.
Prijatno!