13.06.2021.

16:30 >> 16:32

Foto: Shutterstock

Magazin

PILETINA KAPREZE sa paradajzom i MOCARELOM! Obrok u kojem će UŽIVATI cela PORODICA! /Recept/

Sastojci:

500 g pilećih grudi

so i biber

2-3 kašike pesta od bosiljka (domaći ili kupovni)

oko 120 g mocarele

nekoliko krupnijih čeri paradajza (ili manjih, običnih)

Informer

malo maslinovog ulja

Priprema:

Zasecite pileće grudi lepezasto (kao kad pravite švedski krompir) tako da možete da ih punite sa paradajzom i mocarelom, ali ne do kraja, već da meso ostane u komadu. Posolite i pobiberite. U svaki napravljen izrez ubacite pesto, seckan čeri paradajz i komadić mocarele. Stavite filovanu piletinu na papir za pečenje, prelijte kašikom maslinovog ulja i pecite na 180 stepeni dok meso na gornjoj strani ne dobije zlatnu boju, oko 30-40 minuta. Poslužite uz spanać ili neki drugi prilog po želji.

Prijatno!