Magazin
FOKAČA sa PARADAJZOM i crnim MASLINAMA! UŽIVANJE za nepce na ITALIJANSKI način! /RECEPT/
Sastojci:
500 g brašna
500 ml mlake vode
suvi kvasac
1 dl maslinovog ulja
so, biber
seckani zreli paradajz ili šaka čeri paradajza
šaka crnih maslina
sveži začini kao što su bosiljak, origano i/ili ruzmarin
Priprema:
U veću činiju stavite brašno u koje ste umešali kvasac, so i biber. Mikserom ili rukama umesite testo dodajući vodu i polovinu pripremljenog ulja. Kada testo počne da se odvaja od ivica posude, ostavite ga na toplom mestu jedan sat da mu se zapremina udvostruči. Naraslo testo prebacite u tepsiju obloženu papirom i razvucite ga rukama. Prstima napravite mala udubljenja u testu i u njih stavite (seckani) paradajz i masline. Prelijte sve maslinovim uljem, pospite iseckanim začinskim biljem i krupnom morskom soli. Fokaču pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta, ili dok ne dobije zlatno žutu koricu.
Prijatno!