17.06.2021.

14:00

Foto:

Magazin

ČOKOLADNA TORTA! Jednostavan recept koji uspeva svima!

Sastojci:

300 grama čokolade za kuvanje
100 grama gorke crne čokolade
600 ml slatke pavlake
20 grama šećera u prahu
4 kašike soka od pomorandže
kašičica rendane pomorandžine kore
komadić maslaca
narendana bela čokolada (za dekoraciju)

Informer

Čokoladna torta

Priprema:

Otopite na pari čokoladu za kuvanje i crnu čokoladu. Slatku pavlaku umutite u šlag, dodajte šećer u prahu, 4 kašike soka od pomorandže, kašičicu pomorandžine kore, i obe otopljene čokolade. Sve sastojke dobro umutite mikserom, pa dodajte još 100 grama izdrobljene čokolade za kuvanje.

Smesu sipajte u kalup koji se skida, i ostavite je u zamrzivaču minimum tri sata. Od preostalih 100 grama čokolade za kuvanje napravite glazuru za tortu tako što ćete je otopiti sa maslacem.

Nakon tri sata izvadite tortu iz zamrzivača. Kada ste skinuli kalup, prelijte tortu prethodno napravljenom čokoladnom glazurom, i pospite narednanu belu čokoladu kao dekoraciju.