Magazin
FRANCUSKI KOLAČ SA MALINAMA! Unutra DIVNO KREMAST, po ivici HRSKAV! /RECEPT/
Sastojci:
320 g malina
70 g šećera
3 jaja
prstohvat soli
kašika ekstrakta vanile
65 g brašna
300 ml mleka
2 kašike otopljenog putera, plus da namažete posudu za pečenje
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pripremite sud za pečenje, prečnika oko 25 cm. Umutite mikserom jaja i šećer, dodajte brašno, mleko, vanilin ekstrakt, otopljeni puter. Dobićete retku smesu. Najpre u sud stavite oko trećinu testa i to pecite 10 minuta. Izvadite testo iz rerne i po njemu rasporedite maline, preko njih prelijte preostale dve trećine testa i stavite da se peče još 45-50 minuta, dok ivica ne porumeni, a u sredini bude mekan, ali ne previše. Ostavite da se ohladi 10 minuta, pospite šećerom u prahu i služite dok je vruć.
Uživajte!