20.06.2021.

13:03

Foto: Shutterstock

Magazin

FRANCUSKI KOLAČ SA MALINAMA! Unutra DIVNO KREMAST, po ivici HRSKAV! /RECEPT/

Sastojci:

320 g malina

70 g šećera

3 jaja

prstohvat soli

kašika ekstrakta vanile

65 g brašna

300 ml mleka

2 kašike otopljenog putera, plus da namažete posudu za pečenje

šećer u prahu za posipanje

Informer

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pripremite sud za pečenje, prečnika oko 25 cm. Umutite mikserom jaja i šećer, dodajte brašno, mleko, vanilin ekstrakt, otopljeni puter. Dobićete retku smesu. Najpre u sud stavite oko trećinu testa i to pecite 10 minuta. Izvadite testo iz rerne i po njemu rasporedite maline, preko njih prelijte preostale dve trećine testa i stavite da se peče još 45-50 minuta, dok ivica ne porumeni, a u sredini bude mekan, ali ne previše. Ostavite da se ohladi 10 minuta, pospite šećerom u prahu i služite dok je vruć.

Uživajte!