29.06.2021.

17:17

Foto:

Magazin

ČIZKEJK SA MALINAMA! Kremasti desert koji ćete obožavati!

Sastojci:

Za podlogu:

300 g mlevenog keksa
180 g margarina
5 kašika mleka ( sojinog ili kravljeg )

Za žuti fil:

500 ml sojinog mleka
6 kašika šećera
2 pudinga od vanile
100 g margarina

Informer

Prava letnja poslastica

Za fil od malina:

350 g malina
1 puding od vanile
1 kašika gustina
140 g šećera
200 ml vode
+100ml vode da se razmuti gustin i puding

Priprema:
Za podlogu: Istpite margarin i dodajte u mleveni keks. Takođe dodajte i mleko (sojino ukoliko pravite posni kolač)
Dobro promešajte da se sastojci sjedine i prebacite u kalup. Poravnajte čašom ili nekim predmetom sa ravnim dnom. Odložite u frižider.

Za žuti fil: U mleko (sojino) dodajte šećer i zakuvajte puding. Ostavite da se puding potpuno ohladi. Kada se ohladi u njega dodajte margarin i dobro umutite. Prebacite fil na podlogu od keksa i vratite u frižider.

Za fil od malina: U šerpu stavite vodu, maline i šećer i ostavite da provri. Posebno sjedinite puding, gustin i 100 ml vode, promešajte da se sjedini i kada provri fil sa malinama, dodajte puding sa gustinom, skuvajte i ostavite na sobnoj temperaturi samo da se prohladi. Zatim ga sipati preko žutog fila u kalup i ostaviti preko noći da se stegne. Nakon toga kolač je spreman da se seče i posluži.