29.07.2021.

13:26

Foto:

Magazin

3 SAVETA ZA KUVANJE SAVRŠENE TESTENINE! Kuvari tvrde da ako ne pratite ova uputstva nikada nećete IMATI ODLIČNU PASTU!

Mnogima omiljena hrana, možemo da je spremamo uz različite soseve, ali za njen potpun ukus trebalo bi da ispratimo nekoliko saveta.

Koristite veliku posudu i hladnu vodu

Za najbolju teksturu, testeninu treba da skuvamo u velikom loncu, otprilike da sadrži tri četvrtine hladne vode. Ovaj odnos vode sprečava da testenina postane lepljiva i kašasta.

Posolite

Sipajte so dok voda ključa. Natrijum neće imati značajan uticaj na tačku ključanja, ali će konačni proizvod učiniti ukusnijim. Smatra se da je najidealnije dodati 3/4 kašičice soli. Savetuje se da izbegavamo dodavanje ulja jer će to otežati lepljenje sosa za testeninu.

Informer

Nemojte da prekuvate

Jednom kada voda provri, nakon što dodate rezance, uklonite poklopac ili ga barem otvorite. Redovno probajte testeninu dok se kuva, testirajući ukus i teksturu na svakih 20 sekundi.  Kuvari ističu da bi šerpu trebalo da sklonimo dok je ona još uvek realtivno čvrsta.