31.07.2021.

17:18

Foto:

Magazin

PICA KIFLICE! Neizostavni deo svake slavljeničke trpeze!

Sastojci:

200 ml mleka
kockica kvasca
1 jaje + žumance za premazivanje
1,5 dl ulja
500 g mekog brašna
malo šećera
so
kečap
šunka
kačkavalj
origano
margarin
susam

Informer

 

Priprema:

U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i ostavite da nadođe. U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite s uljem. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da testo nadođe. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite a onda podelite na dva dela. Svaki deo posebno razvucite na što veći krug, zatim podelite na 12-16 trouglova. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i origano, pa urolajte u kiflu. Kifle stavljajte na pleh obložen pek papirom i ostavite 30 minuta da kifle nadođu. Nadošle kifle premažite umućenim žumancetom s malo mleka i pospite susamom. Na svaku kiflu stavite po kockicu margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.