Magazin
BRZINSKI, lagani ručak! PASTA sa LOSOSOM i GRAŠKOM! /Recept/
Sastojci:
240 g fusila ili neke druge paste
malo putera
pola manje glavice crnog luka, sitno iseckan
140 g (smrznutog) graška
2 fileta lososa bez kože, isečena na komade (grilovana ili dimljena)
140 g neutralne pavlake
pola kocke za supu od povrća
malo vlašca (iseckanog) ili nekog drugog zeleniša poput peršuna
biber
Priprema:
Skuvajte fusile u skladu sa uputstvima sa pakovanja. U međuvremenu, zagrejte malo putera u dubljem tiganju, dodajte luk i dinstajte 5 minuta ili dok ne omekša. Dodajte grašak, losos, neutralnu pavlaku i 50 ml vode po potrebi. Izmrvite pola kocke za supu. Kuvajte tri-četiri minuta dok sve ne omekša, dodajte vlašac i malo crnog bibera. Promešajte i pomešajte sa testeninom.
Prijatno!