Magazin
GOVEĐI GULAŠ sa KROMPIROM i GRAŠKOM! Ručak koji ćete OBOŽAVATI! /RECEPT/
Sastojci:
500 g junetine ili govedine
glavica sitno iseckanog crnog luka
2 paradajza iseckana na kocke
400 g graška
4 krompira presečena na četvrtine
2 kašičice soli
kašičica suvog začina
četvrtina kašičice bibera
kašičica belog luka u prahu
2 kašičice (ljute) mlevene paprike
3 šolje vode
Priprema:
Iseckajte meso na sitnije kocke i pržite na zagrejanom ulju. Kada tečnost iz mesa ispari, dodajte šolju vode i kašičicu soli, pa kuvajte oko 20 minuta, odnosno dok ne ispari sva voda. Potom stavite sitno seckani crni luk i pržite desetak minuta. Nakon toga dodajte iseckani paradajz, so, biber, suvi začin, beli luk i mlevenu papriku, pa kuvajte još oko pet minuta. Dodajte krompir, grašak i dve šolje vode. Kada proključa, smanjite temperaturu na srednju i kuvajte 30-35 minuta.
Prijatno!