02.08.2021.

14:17

Foto: Shutterstock

Magazin

GOVEĐI GULAŠ sa KROMPIROM i GRAŠKOM! Ručak koji ćete OBOŽAVATI! /RECEPT/

Sastojci:

500 g junetine ili govedine

glavica sitno iseckanog crnog luka

2 paradajza iseckana na kocke

400 g graška

4 krompira presečena na četvrtine

2 kašičice soli

kašičica suvog začina

četvrtina kašičice bibera

kašičica belog luka u prahu

2 kašičice (ljute) mlevene paprike

3 šolje vode

Informer

Priprema:

Iseckajte meso na sitnije kocke i pržite na zagrejanom ulju. Kada tečnost iz mesa ispari, dodajte šolju vode i kašičicu soli, pa kuvajte oko 20 minuta, odnosno dok ne ispari sva voda. Potom stavite sitno seckani crni luk i pržite desetak minuta. Nakon toga dodajte iseckani paradajz, so, biber, suvi začin, beli luk i mlevenu papriku, pa kuvajte još oko pet minuta. Dodajte krompir, grašak i dve šolje vode. Kada proključa, smanjite temperaturu na srednju i kuvajte 30-35 minuta.

Prijatno!