07.08.2021.

15:10

Foto:

Magazin

NAMAZ KOJI IDE UZ SVE! Savršen spoj luka i jogurta koji će vas ostaviti bez teksta!

Sastojci

1 kašika ulja
3 mlada luka (odvojite beli i zeleni deo)
pola kašičice soli
1 avokado
200 g grčkog jogurta
Tortilja čips ili pita čips za posluživanje (po želji)

Informer

Priprema:

Zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Ubacite beli deo mladog luka i prstohvat soli. Pržite otprilike 3 minuta, često mešajući, dok luk ne dobije boju. Prebacite prženi mladi luk u posudu srednje veličine pa dodajte avokado, jogurt i preostalu so. Dobro izmešajte da se sve sjedini, a avokado lagano zgnječite tako da vam u smesi ipak ostane malo komadića. Probajte i dodajte još začina po potrebi kao i zeleni deo mladog luka. Poslužite s tortilja čipsom ili čipsom od pita hleba.