Magazin
KIFLICE SA SIROM MEKANE K'O DUŠA! Ovaj recept uspeva svima!
Tajna je u mekom testu, koje se lako mesi, ali i u tome što se premazuju jajetom, a preko se stavlja margarin.
Sastojci:
1 mali kvasac
2 kašičice šećera
1/2 l toplog mleka
800 g-1 kg brašna
2 kašičice soli
1 čašu ulja
Za punjenje:
feta sir
pavlaka
začini
Za premazivanje:
1 jaje
susam
margarin
Priprema:
U toplom mleku izdrobite kvasac i zatim dodajte šećer. Promešajte da se sve sjedini i ostavite da se aktivira. Postepeno dodajte brašno, so i ulje. Dobro umesite testo, pokrijte i ostavite da naraste. Zatim ga premesite i podelite na 5 loptica. Od svake loptice razvijte što tanji krug i onda isecite po 8 trouglova. Pomešajte fetu sa pavlakom, začinite po želji i sjedinite. Filujte sa sirom i urolajte, pa poređajte u pleh. Premažite sa umućenim jajetom, pospite susasom i stavite parče margarina preko svake kiflice. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne porumene, a zatim ih ostavite malo u plehu da upiju margrarin.