19.08.2021.

14:17

Foto: PRINTSCREEN/YT/ LIFE N MORE

Magazin

MEKANE LEPINJE GOTOVE ZA SAMO 5 MINUTA! Evo kako da napravite pravi turski hleb

Sastojci:

500 g brašna 
2 kašike kvasca 
150 ml tople vode 
150 ml mleka, sobne temperature 
so po ukusu
3 kašike maslinovog ulja 

Za premazivanje:

tucana paprika
peršun 
istopljeni puter 

Priprema:

Pomešajte so i brašno, a kvasac izdrobite sa toplom vodom. Kada se kvasac aktivira pomešajte obe smese i dodajte mleko. Mesite dok se sve ne sjedini.

Na kraju dodajte maslinovo ulje i umesite glatko testo. Premažite testo maslinovim uljem, pokrijte i ostavite testo sat vremena da naraste na toplom. Podelite testo na 6 delova i oblikujte loptice. Pospite površinu brašnom, stavite loptu testa i još malo pospite brašno.

Razvucite na tanji krug i zatim prebacite u zagrejani tiganj i pecite na srednje jakoj vatri nekih 5-7 minuta (po 2,5 - 3 minuta sa svake strane).

U istopljeni maslac dodajte seckani peršun i tucanu papriku i premažite svaku lepinju.