Magazin
PASULJ ZA RUČAK! Obrok koji je uvek rado viđen na svakoj trpezi
Potrebno je:
400 gr pasulja
1 glavica crnog luka
glavica belog luka
1 paprika
lovorov list
nekoliko zrna bibera
1 kašika ulja
Za zapršku:
malo ulja
2 mala glavičica crnog luka
3 čena belog luka
1 kašičicaa brašna
malo crvene ml. paprike
biber so
Priprema:
Pasulj se prvo prebere,tj.očisti od oštećenog zrna, opere i stavi da prokuva.(Kuvanje pasulja je prava mala gastro "nauka" jer vam niko ne može tačno reći koliko to traje. Sve zavisi od vrste pasulja (puter, trešnjevac, zelenček, tetovac…) i o tome da li je u pitanju mladi ili suvi pasulj. Naliiti hladnom vodom.
Ubaciti seckan crno luk i malo velog luka, lovorov list, zrno biber, 1 kašiku maslinovog ulja. Poklopiti i staviti na tihu vatru da kuva dok se ne skuva.
U koliko želite da ga ne zapržavate u činiju razmutite kaćičicu brašna i malo crvene paprike i ubacite. Ja saz zapržila. U tiganj malo ulja dodati sitno seckan crni luk, pa kad se uprži dodati seckan beli luk i mešati da luk dobije blago krem boju.
Ubaciti ml. papriku i odmah istresti u pasulj. Posoliti i dodati ml. biber. Peršunov list iseckati i dodati.