22.08.2021.

12:57 >> 12:58

Foto: Shutterstock

Magazin

LETNJA PASTA sa PARADAJZOM, krastavcem i MASLINAMA! Može da se jede TOPLA ili HLADNA! /Recept/

Sastojci:

400 g male paste po izboru

3 čena belog luka

500 g čeri paradajza

350 g krastavca

Informer

svežnjić vlašca (opciono)

pola svežnja bosiljka

15 crnih maslina bez koštica

5 kašika jabukovog sirćeta

10 kašika maslinovog ulja

so, biber

Informer

Priprema:

Skuvajte testeninu al dente zajedno sa belim lukom (beli luk sklonite sa strane, trebaće vam još), ocedite i dobro rashladite pod mlazom vode (ako se odlučite za hladnu varijantu). Paradajz, krastavac, masline, vlašac i bosiljak iseckajte i pomešajte sa testeninom. Izgnječite beli luk, dodajte mu so, jabukovo sirće i maslinovo ulje i dobro promešajte. Tu smesu dodajte u testeninu i promešajte, začinite još solju i biberom ako je potrebno.

Prijatno!