Foto: Shutterstock
Magazin
LETNJA PASTA sa PARADAJZOM, krastavcem i MASLINAMA! Može da se jede TOPLA ili HLADNA! /Recept/
Sastojci:
400 g male paste po izboru
3 čena belog luka
500 g čeri paradajza
350 g krastavca
Informer
svežnjić vlašca (opciono)
pola svežnja bosiljka
15 crnih maslina bez koštica
5 kašika jabukovog sirćeta
10 kašika maslinovog ulja
so, biber
Informer
Priprema:
Skuvajte testeninu al dente zajedno sa belim lukom (beli luk sklonite sa strane, trebaće vam još), ocedite i dobro rashladite pod mlazom vode (ako se odlučite za hladnu varijantu). Paradajz, krastavac, masline, vlašac i bosiljak iseckajte i pomešajte sa testeninom. Izgnječite beli luk, dodajte mu so, jabukovo sirće i maslinovo ulje i dobro promešajte. Tu smesu dodajte u testeninu i promešajte, začinite još solju i biberom ako je potrebno.
Prijatno!