Magazin
KREMASTI SLADOLED od KUPINA! Ko bi mu odoleo? /RECEPT/
Sastojci:
2,5 dl slatke pavlake
2 dl kisele pavlake
50 g šećera u prahu
šolja pasiranih kupina (ili drugog voća po želji)
Priprema:
Umutiti slatku pavlaku kao šlag, dodati šećer, kiselu pavlaku i na kraju pasirano voće. Sve lepo promešati i zamrznuti. Povremeno promešati da se ne bi napravili kristalići leda. Ako volite kremastiji sladoled, poslužite ga dok se još nije sasvim stegao. Na isti način se može pripremiti i sladoled od drugog voća, a posebno će interesantno izgledati poslužen na štapiću. Pripremljenu smesu treba sipati u male plastične kalupe za sladoled i zamrznuti. Pre služenja, kalup sasvim nakratko zaronite u vruću vodu da bi se lakše izvadio sladoled. Dok je još zamrznut, prelijte sa par kašika rastopljene čokolade, okrećući štapić u jednoj ruci. Pospite odmah seckanim lešnicima i sačekajte par trenutaka dok se glazura stegne.
Uživajte!