25.08.2021.

16:17

Foto: Printscreen You Tube

Magazin

PUNJENE PAPRIKE ZAPEČENE U RERNI! Napravite ručak za dva dana!

Obradujte svoje najdraže ovim ukusnim obrokom! 

Sastojci:

100 g pirinča
voda
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
10-14 paprika babura 500 g mlevenog mesa
so, biber, suvi biljni začin
2-3 čena belog luka
ulje
500 ml paradajz sosa
2-3 paradajza ili krompira za zatvaranje paprika

Priprema:

Pirinač ostavite u vodi da nabubri, a zatim ga dobro iscedite. Paprike očistiti, izvaditi im drške, oprati i ostaviti da se osuše. Luk i šargarepu sitno iseckajte i izdinstaajte na ulju. Potom dodajte mleveno meso. Dodajte mu pirinač i dinstajte dok ne porumeni. Začinite po ukusu i dodajte sitno iseckani beli luk. Dobro izmešati i puniti paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi.

Paradajz ili krompir isecite na tanke kolutiće i sa njim zatvarajte paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo.

U pekač poređajte paprike, pa sipajte paradjaz sok. Ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite ih oko 60 minuta (od trenutka kada se rerna ugrejala) poklopljene, a zatim sklonite poklopac i pecite dok paprike ne dobiju koricu po površini.