Magazin
OVAKVE VANILICE NISTE PROBALI! Tradicionalan recept na malo drugačiji način!
Čuvene tradicionalne vanilice su spojene džemom i uvaljane u prah šećer. Ovaj recept je ipak malo drugačiji.
Napravite ih sa kiselom pavlakom i uživajte u novom ukusu dobro poznatih kolača.
Po želji možete da stavite maslac ili mast, a šećer možete vanilin ili običan. Količina šećera je po vašem ukusu.
Sastojci:
1/2 kg brašna
200 g maslaca
4-5 kašika kisele pavlake
kora limuna
2 žumanceta
1 kesica vanilin šećera ili
šećer po ukusu
Priprema:
Umutite maslac penasto, pa dodajte pavlaku (2-3 kašike) i koru limuna. Sjedinite i dodajte prosejano brašno. Malo promešajte, pa dodajte žumanca i još 2 kašike pavlake. Umesite testo. Zatim testo razvucite na prst debljine. Čašom za rakiju vadite kružiće. Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 150-180°C nekih 10-ak minuta. Vanilice treba da ostanu bele kada ih izvadite. Premažite džemom i spajajte.