25.08.2021.

19:30

Foto:

Magazin

OVAKVE VANILICE NISTE PROBALI! Tradicionalan recept na malo drugačiji način!

Čuvene tradicionalne vanilice su spojene džemom i uvaljane u prah šećer. Ovaj recept je ipak malo drugačiji.

Napravite ih sa kiselom pavlakom i uživajte u novom ukusu dobro poznatih kolača.

Po želji možete da stavite maslac ili mast, a šećer možete vanilin ili običan. Količina šećera je po vašem ukusu.

Sastojci:

1/2 kg brašna 
200 g maslaca 
4-5 kašika kisele pavlake 
kora limuna
2 žumanceta 
1 kesica vanilin šećera ili  
šećer po ukusu 

Informer

Vanilice

Priprema:

Umutite maslac penasto, pa dodajte pavlaku (2-3 kašike) i koru limuna. Sjedinite i dodajte prosejano brašno. Malo promešajte, pa dodajte žumanca i još 2 kašike pavlake. Umesite testo. Zatim testo razvucite na prst debljine. Čašom za rakiju vadite kružiće. Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 150-180°C nekih 10-ak minuta. Vanilice treba da ostanu bele kada ih izvadite. Premažite džemom i spajajte.