Magazin
SALATA SA PARADAJZOM I PAPRIKOM! Ovo jelo ne možete da odbijete!
Ovu salatu možete služiti uz krmenadle, ali i kao prilog na brusketima. Ovo jelo nam dolazi iz marokanske kuhinje i zove se taktouka. Priprema se od jednostavnih namirnica i ne zahteva puno vremena, pogotovo ako u zamrzivaču imate pečene paprike.
Sastojci:
3 velike paprike
4 velika paradajza
2 čena belog luka
svež peršun
začinska paprika, kim, biber, so, korijander
½ kašičice šećera
Priprema:
Paprike ispecite, a ako su vam ostale od prošle godine iskoristite njih. Iseckajte ih. Paradajz kratko blanširajte, pa skinite kožicu i očistite semenke, pa isecite. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte iseckani beli luk, a zatim i paradajz i začine. Začine sipajte po želji, a šećer onoliko koliko je napisano. Na kraju dodajte isečenu papriku i pomešajte sve sastojke. Ostavite da lagano krčka 10 minuta.