12.09.2021.

12:24

Foto: Shutterstock

Magazin

ŠAKŠUKA, divno ARAPSKO JELO poput BEĆARCA! Lagano i ukusno! /RECEPT/

Možete da pomsilite da je slično našem satarašu ili bećarcu, jer su sastojci skoro pa identični. Ali, nije… ukus je potpuno drugačiji. Kumin daje fantastičaan šmek, a jaje poširano u ovakvom sosu ima potpuno drugačiji ukus.

Sastojci:

glavica crnog luka

150 g crvene paprike isečene na kockice

Informer

300 g paradajza isečenog na kockice

6 jaja

Informer

2 kašike paste od paradajza

2-3 čena belog luka

ljuta papričica

sveži peršun

so, biber, kumin, čili, korijander

maslinovo ulje

Informer

Priprema:

Na maslinovom ulju dinstati crni luk dok ne omekša. Dodati beli luk, iseckanu papriku i ljutu papričicu i pržiti nekoliko minuta. Kada paprika omekša, dodati paradajz, pastu od paradajza i malo vode. Začiniti solju, biberom, kuminom, čilijem i korijanderom. Dodati naseckani peršun. Varjačom napraviti udubljenja u sosu i razbiti jedno po jedno jaje. Pokriti tiganj i peći nekoliko minuta, dok jaja ne budu pečena.

Prijatno!