Magazin
ŠAKŠUKA, divno ARAPSKO JELO poput BEĆARCA! Lagano i ukusno! /RECEPT/
Možete da pomsilite da je slično našem satarašu ili bećarcu, jer su sastojci skoro pa identični. Ali, nije… ukus je potpuno drugačiji. Kumin daje fantastičaan šmek, a jaje poširano u ovakvom sosu ima potpuno drugačiji ukus.
Sastojci:
glavica crnog luka
150 g crvene paprike isečene na kockice
300 g paradajza isečenog na kockice
6 jaja
2 kašike paste od paradajza
2-3 čena belog luka
ljuta papričica
sveži peršun
so, biber, kumin, čili, korijander
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju dinstati crni luk dok ne omekša. Dodati beli luk, iseckanu papriku i ljutu papričicu i pržiti nekoliko minuta. Kada paprika omekša, dodati paradajz, pastu od paradajza i malo vode. Začiniti solju, biberom, kuminom, čilijem i korijanderom. Dodati naseckani peršun. Varjačom napraviti udubljenja u sosu i razbiti jedno po jedno jaje. Pokriti tiganj i peći nekoliko minuta, dok jaja ne budu pečena.
Prijatno!