Foto: Shutterstock
Magazin
ZAPEČENA SKUŠA sa POVRĆEM! Ručak za BOGOVE! /Recept/
Sastojci:
2-4 skuše
200 g integralnog pirinča (umesto pirinča možete koristi leblebije)
4 šargarepe
2 krompira
2 pečene paprike (umesto paprika možete da koristite blanširani bebi spanać)
glavica crnog luka
4 čena belog luka
3 dl soka od paradajza
maslinovo ulje
so, biber
listovi peršuna
limun
Informer
Priprema:
Skušu posolite i premažite spolja i iznutra marinadom od belog luka, peršuna i maslinovog ulja. Složite kriške limuna u unutrašnjost i na foliji ispecite u rerni na 180 stepeni. Potrebno je između 20 i 30 minuta. U sudu izdinstajte na ulju sitno seckani crni i beli luk, dodajte pirinač i dinstajte stalno mešajući. Kada zrno postane staklasto, nalijte sa malo toplog bujona od povrća. Povremeno dodajte pomalo bujona i kada pirinač upije, dolivajte pomalo, a na kraju dodajte sok od paradajza. Probajte i po potrebi dodajte so i biber. Sud za pečenje malo namažite uljem, stavite pirinač, dodajte obarenu šargarepu i krompir isečen na kockice. Pečenu papriku isecite na komade i ravnomerno rasporedite po posudi. Prelijte sa kašikom ulja i zapecite desetak minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Prijatno!