13.09.2021.

12:53

Foto: Shutterstock

Magazin

ZAPEČENA SKUŠA sa POVRĆEM! Ručak za BOGOVE! /Recept/

Sastojci:

2-4 skuše

200 g integralnog pirinča (umesto pirinča možete koristi leblebije)

4 šargarepe

2 krompira

2 pečene paprike (umesto paprika možete da koristite blanširani bebi spanać)

glavica crnog luka

4 čena belog luka

3 dl soka od paradajza

maslinovo ulje

so, biber

listovi peršuna

limun

Informer

Priprema:

Skušu posolite i premažite spolja i iznutra marinadom od belog luka, peršuna i maslinovog ulja. Složite kriške limuna u unutrašnjost i na foliji ispecite u rerni na 180 stepeni. Potrebno je između 20 i 30 minuta. U sudu izdinstajte na ulju sitno seckani crni i beli luk, dodajte pirinač i dinstajte stalno mešajući. Kada zrno postane staklasto, nalijte sa malo toplog bujona od povrća. Povremeno dodajte pomalo bujona i kada pirinač upije, dolivajte pomalo, a na kraju dodajte sok od paradajza. Probajte i po potrebi dodajte so i biber. Sud za pečenje malo namažite uljem, stavite pirinač, dodajte obarenu šargarepu i krompir isečen na kockice. Pečenu papriku isecite na komade i ravnomerno rasporedite po posudi. Prelijte sa kašikom ulja i zapecite desetak minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Prijatno!