Magazin
KOLAČ SA KAJSIJAMA! Poslastica koja je spremna za SAMO 20 MINUTA
Tajna je u slatkom testu koje se sprema za samo 20 minuta. Ne samo što ćete imati lagan kolač, nego i ukusnu poslasticu.
Sastojci:
Veličina kalupa duž unutrašnje ivice 24 cm
200 g brašna
150 g šećera
80 g putera
1 jaje
220 ml slatke pavlake
1,5 kašičica praška za pecivo
6 g vanilin šećera
so po ukusu
8 kajsija
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom, vanilin šećerom i malo soli. Dodajte pavlaku pa promešajte špatulom, zatim brašno sa praškom za pecivo pa promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa sipajte smesu. Poravnajte.
Kajsije operite, izvadite koštice i presecite na pola. Stavljajte polovine na testo, ali pravite između razmak. Vreme i temperatura pečenja zavise od rerne. Preporuka je da se peče na 180 ° 20 minuta.