19.09.2021.

17:45

Foto: Shutterstock

Magazin

Prefinjeni ČIZKEJK OD ČOKOLADE! Ukusan i kremast, neka SVA ČULA UŽIVAJU! /Recept/

Sastojci: 

dve šolje mlevenog keksa
125 g maslaca
dve kašike kakao-praha

Za krem: 

950 g maskarpone sira
šolja šećera
kašičica ekstrakta od vanile
četiri jajeta
šolja izlomljene čokolade
50 g kakao-praha

Informer

Priprema: 

Mleveni keks pomešati sa omekšalim maslacem i kakaoom, pa dobijenu smesu utisnuti u okrugli kalup za torte. Ostaviti u frižider da se stegne. U većoj činiji pomešati sir, šećer i vanilu. Mešati dok se ne dobije glatka smesa. Dodavati jedno po jedno jaje i neprekidno mešati. Čokoladu dobro usitniti, pa i nju dodati smesi. Izliti smesu preko kore, poravnati, pa peći u rerni na 180 stepeni oko 90 minuta. Skloniti s vatre, ohladiti, pa staviti u frižider da se stegne. Čizkejk potom ukrasiti kakao-prahom, pa poslužiti.

Uživajte!