21.09.2021.

12:06

Foto: bakina kuhinja

Magazin

ČOKOLADNA POSLASTICA IZ SNOVA! Prste da poližeš - obavezna na vašoj trpezi

Potrebno je:

100 ml vode 100 gr šećera 50 gr čokolade (ako je posno posna čokolada)

80 gr maslaca (ako je posno posni margarin)

80-100 gr oraha (mogu lešnici)

130 gr ml keksa (ako je posno posni keks)

Još treba: 100 gr pečenih lešnika seckanih ili krupno mleveni

Informer

Čokoladna gnezda


Priprema:

U šerpu sipati vodu dodati maslac, šečer čokoladu pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti.

Ostaviti da se ohladi u frižideru.

Rukama vaditi smešu praviti kuglice oko 20 gr ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i redjati u poslužavnik.

Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru. Jako dekorativni, ukusni .

Napomena:

Bilo bi poželjno da ih napravite 2 dana ranije da se osuše i stegnu u frižideru.