Foto: Printscreen You Tube
Magazin
PITA SA JABUKAMA NA JAPANSKI NAČIN! Ukus će vas raspametiti!
Mi je pravimo sa gotovim korama, a Japanci prave savršeno ukusan rolat koji može da parira svakoj piti.
Sastojci:
6 jabuka
300 g šećera
150 g oraha
1 kašičica cimeta
3 jajeta
10 g vanila šećera
150 g mleka ili jogurta
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Očistite jabuke i izrednajte. Sipajte jabuke u tiganj i dodajte šećer (150 g). Promešajte. Kuvajte 15 minuta. Zatim dodajte orahe koje ste izblendirali i cimet. Promešajte i isključite šporet. Jaja pomešajte sa šećerom (150 g) i vanila šećerom, pa umutite. Dodajte mleko, a zatim i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Pleh obložite pek papirom i sipajte jabuke, pa poravnajte. Zatim sipajte smesu sa jajima i isto poravnajte. Pecite na 180°C nekih pola sata. Izvadite iz pleha i urolajte. Pospite šećerom u prahu.