01.10.2021.

08:42

Foto:

Magazin

ČORBA OD BUNDEVE! Zdrav jesenji obrok na vašoj trpezi

Sastojci:

1 kg bundeve
glavica crvenog luka
dva čena belog luka
750 ml bistre supe od povrća ili piletine
250 ml vode
125 ml pavlake za kuvanje
peršun
so, biber

Informer

Čorba od bundeve

Bundevu isecite na kriške debljine tri centimetra. Odsecite koru i odstranite semenke, pa isecite na komade dužine od četiri centimetra.

Zajedno sa iseckanim crvenim i belim lukom kuvajte u bistroj supi sa vodom. Izaberite širi sud tako da tečnost ne prekrije potpuno komade bundeve.

Pustite da proključa, pa smanjite vatru i pustite da se krčka desetak minuta dok bundeva ne omekša. Sklonite s vatre i usitnite štapnim mikserom.

Začinite po ukusu solju i biberom, dodajte pavlaku, pa polako promešajte. Čorbu servirajte u činije, prelijte s malo pavlake i pospite peršunom.