03.10.2021.

17:46

Foto: Shutterstock

Magazin

Da li ste pravili ZEBRA ČIZKEJK? Veoma UKUSAN, lagan, ali zasitan! /RECEPT/

Sastojci:

150 g keksa
dve kašike smeđeg šećera
15 g kakao-praha
prstohvat soli
120 g maslaca

Za fil: 

650 g krem-sira
150 g šećera
tri jajeta
dve kašičice ekstrakta vanile
kašika soka od limuna
15 g kakao-praha

Informer

Priprema: 

U blender staviti keks, šećer, kakao, so i omekšali maslac, te miksati dok se ne dobije ujednačena smesa. Utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje i staviti u frižider da odstoji 20 minuta. Krem-sir izmiksati sa šećerom i vanilom, smanjiti brzinu i dodavati jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje. Podeliti na dva dela, te u prvi staviti sok od limuna, a u drugi kakao. Obe smese naizmenično sipati preko kore dok se ne potroši sav materijal. Peći u rerni na 165 stepeni 60 minuta.

Uživajte!