Magazin
PUNJENA PILETINA a’la Velington! Počastite se RASKOŠNIM ZALOGAJEM! /Recept/
Sastojci:
500 g pilećeg filea
300 g šampinjona
12 listova slanine
dve šolje spanaća
lisnato testo
kašika senfa
dva žumanceta
so, biber
Priprema:
Pileće belo meso posoliti i pobiberiti, pa kratko ispržiti na vrelom ulju, da porumeni sa svih strana. Ostaviti da se prohladi. U međuvremenu oprati šampinjone, staviti u blender i izmiksati. Smesu zatim prodinstati u tiganju dok ne ispari višak tečnosti. Spanać kratko blanširati u vreloj vodi. Na radnoj površini poslagati listove slanine, odozgo rasporediti smesu od pečuraka i spanać, pa na sredinu staviti belo meso premazano senfom. Urolati i staviti u frižider na 30 minuta. Razviti lisnato testo, na sredinu staviti belo meso, pa opet uviti u rolat i ostaviti u frižider na još 15 minuta. Premazati žumancetom i peći u rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.
Prijatno!