Magazin
TESTENINE SA POSEBNIM SASTOJKOM! Ručak spremljen na OVAJ NAČIN morate da PROBATE
Sastojci:
400 g testenine
650 g bundeve
600 ml bistre supe od povrća
60 g slanine
tri glavice crvenog luka
jedna ljuta papričica
maslinovo ulje
dve grančice svežeg ruzmarina
10 g parmezana
so, biber
Testeninu skuvajte, a slaninu, luk i papričicu sitno naseckajte. Zagrejte četiri kašike ulja u velikom tiganju, dodajte slaninu i pržite minut, pa dodajte luk, papričicu i grančice ruzmarina.
Dinstajte još dva do tri minuta, umešajte i bundevu isečenu na kockice i nalijte vrućom supom od povrća.
Neka provri, a onda smanjite vatru i kuvajte dok bundeva ne omekša i tečnost upola ne ispari. Proceđenu testeninu dodajte sosu sa bundevom.
Pažljivo promešajte da se spoje svi ukusi. Preko pospite parmezanom i biberom po ukusu. Služite toplo.