Foto:
Magazin
KROMPIR ZAPEČEN U RERNI! Neodoljiv i hrskav, a još ako mu DODATE ovaj ZAČIN...
Sastojci:
4 velika krompira
4-5 čena belog luka
50 g putera
1/2 kašičice majčine dušice
mirođija
Informer
Priprema:
Operite i oljuštite krompir, pa nožem zasecite proreze tako da dobije izgled lepeze. Izgnječite beli luk i isecite peršun i mirođiju.
U tiganju otopite maslac, dodajte maslinovo ulje, luk, pola kašičice majčine dušice, sve promešajte i ostavite da se krčka 3-4 minuta.
Procedite tako dobijeno ulje uz pomoć cediljke. Obložite pleh papirom za pečenje, poređajte krompir i premažite ga polovinom proceđenog ulja unutra i spolja, zatim posolite, pobiberite i pecite na 200°C 30 minuta.
Izvadite krompir, a zatim ga premažite ostatkom ulja, pa pecite još 30 minuta sve dok krompir ne postane hrskav.