11.10.2021.

12:04 >> 12:06

Foto: Shutterstock

Magazin

Šta kuvate danas? AROMATIČNA PILETINA sa toplom ZIMSKOM SALATOM! /Recept/

Sastojci:

dve trećine šolje brokolija

dve trećine šolje karfiola

20 ml vode

15 ml limunovog soka

beli luk u prahu

origano

prstohvat šećera

morska so

15 g maslina bez koštica

2 sušena paradajza

250 g pilećeg mesa sa kožicom po izboru

Za marinadu:

kašika maslinovog ulja
kšičica senfa
kašičica meda
morska so
pola kašičice karija
sok od četvrtine limuna

plus čili papričica

Informer

Priprema:

Kratko prokuvati brokoli i karfiol dok ne omekne pa ocediti. U većoj činiji pomešati limunov sok, ulje, beli luk u prahu, origano, šećer i so. Dodati povrće u činiju pa sve promešati. Ostaviti da se ukusi pomešaju na 20 minuta (poklopljeno na sobnoj temeperaturi) uz povremeno mešanje. Neposredno pre jela dodati paradajz i masline. U gril tiganju ili teflonu ispržiti meso koje je prethodno odstojalo u marinadi. Posuti sa čili papričicom po ukusu i poslužiti uz toplu salatu.

Prijatno!