Foto: Shutterstock
Magazin
Šta kuvate danas? AROMATIČNA PILETINA sa toplom ZIMSKOM SALATOM! /Recept/
Sastojci:
dve trećine šolje brokolija
dve trećine šolje karfiola
20 ml vode
15 ml limunovog soka
beli luk u prahu
origano
prstohvat šećera
morska so
15 g maslina bez koštica
2 sušena paradajza
250 g pilećeg mesa sa kožicom po izboru
Za marinadu:
kašika maslinovog ulja
kšičica senfa
kašičica meda
morska so
pola kašičice karija
sok od četvrtine limuna
plus čili papričica
Informer
Priprema:
Kratko prokuvati brokoli i karfiol dok ne omekne pa ocediti. U većoj činiji pomešati limunov sok, ulje, beli luk u prahu, origano, šećer i so. Dodati povrće u činiju pa sve promešati. Ostaviti da se ukusi pomešaju na 20 minuta (poklopljeno na sobnoj temeperaturi) uz povremeno mešanje. Neposredno pre jela dodati paradajz i masline. U gril tiganju ili teflonu ispržiti meso koje je prethodno odstojalo u marinadi. Posuti sa čili papričicom po ukusu i poslužiti uz toplu salatu.
Prijatno!